Sidor

2008-09-23

Köpstopp

Jag inser ju själv att mitt bokköpande har antagit orimliga proportioner, även om jag faktiskt inte har lagt så mycket pengar på mina senaste fynd. Därför ska jag utmana mig själv till köpstopp i oktober. Om det går bra utökar jag till november. Jag får dock köpa böcker om jag hittar något jag verkligen vill ha, för under 20 kr. Det låter väl rimligt?

Men det kan hända att jag gör en sista Adlibrisbeställning innan dess.

7 kommentarer:

Marianne sa...

Det låter mycket rimligt!
Själv hade jag köpstopp i september och gjorde en rejäl bokbeställning tidigare idag.
Nu är det stopp igen fram till första december, så vi kan ju stötta varandra och gemensamt känna oss karaktärsfasta och ordentliga och allt det där :-)

Olivia sa...

Vad bra, jag behöver lite stöttning. Jag kunde ju inte ens hålla mig två dagar, jag köpte en bok igår. Visserligen en kokbok för 5 kronor, men ändå. Snacka om att ha dålig karaktär.

Marianne sa...

Äh, då inför vi en ny regel: Inköp under 20 kronor räknas inte.

Olivia sa...

Låter rimligt. Men då får antalet vara begränsat. Det hjälper ju inte att böckerna är billiga om man köper femton böcker för 20 kronor styck (det gjorde jag i somras).

Marianne sa...

Äh, nu åkte jag också dit.
När jag var runt 10-12 år spelade jag schack, men har inte spelat sedan dess (en massa år sedan). Min kusins sambo har utmanat mig och nu måste jag ju skaffa lite böcker och träna. Förlora tänker jag nämligen inte göra, nej.

Ny regel igen: Inköp i syfte att försvara egen heder och ära räknas inte heller.

Men nu är det stopp.

Maria sa...

Jag har just satt stopp för bokköpande. Har haft något sorts köpryck det här hösten och slängt pengar omkring, vilket jag verkligen inte har råd att göra. Isch. Farligt med böcker. ;)

Olivia sa...

Marianne: Sin heder måste man alltid få försvara!
Skamset måste jag dock bekänna att jag köpte böcker för 80 kr på en loppis i tisdags. Men det var 11 böcker så det var något av ett kap.

Maria: Köpryck är precis vad jag också har drabbats av den här hösten. Kanske något virus som går?