Sidor

2008-08-09

Jäkla Adlibris

Äh, nu fick jag ett mail från Adlibris att de inte kommer att skicka Alchemy of stone, eftersom den är slut hos leverantören. De har i stället lagt den på bevakning för mig. Och helt plötsligt är den dessutom 24 kr dyrare.

Fast jag tror att den helt enkelt inte är utkommen än, de var för tidiga med att göra den tillgänglig. Klantigt.

8 kommentarer:

Magister sa...

Usch -- det där har hänt mig också.

En bra tumregel är att kolla Amazon -- det verkar som om de har samma leverantörer som Adlibris, så om en bok finns hos Amazon finns den ofta hos Adlibris också. Enligt Amazon finns Alchemy of Stone tillgänglig, fast med en leveranstid på 8-14 dagar, vilket är för lång tid för Adlibris, så jag gissar att de försöker hitta en leverantör som kan fixa fram den snabbare.

Har du testat Abebooks någon gång? Farligt ställe -- massor av begagnade och nya böcker -- men tämligen pålitligt (jag har haft otur bara en gång, och då var det bevisligen posten som slarvade bort paketet) och MYCKET användbart.

Yrs
Martin

Olivia sa...

Jag tror att det kan vara så att den är släppt i USA men inte Europa än. Jag får väl vänta, vilket kanske är lika bra eftersom jag har så mycket annat att läsa.

Abebooks har jag aldrig handlat från, men de verkar vara bra.
Handlar jag från utlandet är det oftast via ebay, eller så bookdepository.co.uk, som har bra priser och gratis frakt.

Magister sa...

bookdepository.co.uk ska jag titt alite närmare på -- om frakten är gratis, kan jag spara en del på att ta Burton-översättningen därifrån. Tack för tipset!

Abebooks är intressantast om man är på jakt efter gamla böcker. (Jag hittade en gång några sidor ur en Gutenberg-bibel där, men till ett pris av $50000 var det lite mer än jag hade råd med; dessutom hade jag inte kunnat ta hand om dem på rätt sätt).

Jag är förresten äntligen klar med Renegade's Magic -- det blev ett bra slut som var värt besväret trots allt.

Yrs
Martin

Olivia sa...

Ja, $50 000 var lite väl dyrt. Vid 1000 kronor går gränsen för mig. Tror jag. Om jag mot all förmodan skulle få det gott ställt i framtiden kanske jag skulle kunna ge lite mer, för någon riktig dyrgrip.

Magister sa...

Den där smärtgränsen har en tendens att flytta på sig när man väl står där -- tro mig. Jag minns glasklart när jag köpte De förlorade sagornas bok II för 265:- -- det var den dyraste bok jag dittills hade köpt. Sedan minns jag den inbundna An H. P. Lovecraft Encyclopedia för 795:-, och de två första Gaiman-böckerna från Hill House för 3216:- (men det var som sagt två böcker, och som bonus för att jag beställde båda fick jag en Gaiman-bok som av juridiska skäl inte får säljas utan bara ges bort, så det var ändå ganska mycket bok för pengarna).

Senaste prövningen var förra året, när jag på bokmässan hittade Lovecrafts Marginalia MED BEVARAT SKYDDSOMSLAG för 2800:-. Gick och våndades i två timmar innan jag plockade fram plånboken... Men jag har inte ångrat mig -- boken är himla fin.

Yrs
Martin

Sarah sa...

Det är lite si och så med Adlibris nu för tiden. Jag väntar fortfarande på att de ska skicka mitt paket som jag beställde förra tisdagen och som fortfarande ligger kvar i Morgongåva - fastän det skulle skickas inom 1-3 vardagar.

Olivia sa...

Hej Sarah!
Jag håller med, de har tappat stilen lite. Men det är kanske priset man får betala för gratis frakt...

Jag gillar din blogg, så jag lägger till en länk från min om det är okej.

Sarah sa...

Vi får väl ta och lära oss lite tålamod... och att beställa böcker i god tid innan resor.

Tack så mycket, klart att du får det!